iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapuściane ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Proste ciasteczka z wykorzystaniem ciasta francuskiego, użyłam ciasta gotowego - bo to jest naprawdę dobre i nie ma potrzeby bawić się w robienie francuza w domu. Do tego farsz z kapusty kiszonej z koperkiem . Smakują na ciepło i zimno.

Kapuściane ciasteczka

Składniki:

Kapuściane ciasteczka

 

  • ciasto francuskie

 

  • 1 szklanka kapusty kiszonej

 

  • świeży koperek

 

 

 

 

 

 

 

  • cebula 1szt

Sposób przygotowania:

Kapuściane ciasteczka
Kapustę lekko odciskamy i gotujemy z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.Na patelni na maśle podsmażamy posiekany czosnek z cebulka . dodajemy obgotowana kapustę . Mieszamy i smażymy ok 5 min. doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany świeży koperek.Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na środek nakładamy troszkę kapusty i zamykamy lekko rogi do środka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 15 min.

Tagi:

ciasto