Sposób przygotowania:
Karczek z grzybami leśnymi
Karczek umyć, osuszyć, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, tymiankiem oraz pieprzem. Spory kawałek folii aluminiowej posmarować z jednej strony olejem, mięso ułożyć na folii i szczelnie zawinąć. Ułożyć na ruszcie piekarnika i piec w temp. 180 st. przez godzinę. W tym czasie grzyby oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, opłukać, pokroić na kawałki. W rondlu rozgrzać masło, zrumienić cebulę i włożyć grzyby. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć razem mieszając aż puszczą sok. Wówczas dodać liść laurowy i ziele angielskie, przykryć i dusić na wolnym ogniu ok. 30 min. Śmietanę rozrobić z mąką, wlać do grzybów, i mieszając razem zagotować. Upieczony karczek wyjąć na półmisek, pokrajać na plastry, polać grzybami i podawać.