Karczochy na zimno w smietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

super przystawka na ruzne okazje

Karczochy na zimno w smietanie

Składniki:

Karczochy na zimno w smietanie

 

  • szczypiorkiem i koperkiem,sok z cytryny,4 jajka,1 szklanka gestej smietany,sol,pieprz cukier

Sposób przygotowania:

Karczochy na zimno w smietanie
Karczochy umyc,odkroic stwardniale platki kwiatostanu i kolce okalajacych platkow.Wnetrze kwiatostanu oczyscic z wloskow,wyplukac,skropic sokiem z cytryny.Przygotowane  karczochy ugotowac wkladajac do wrzacej wody z dodatkiem soli i cukru.Odcedzic.,jajka ugotowac na pol twardo,obrac ze skorupek,zimna smietane ubic trzepaczka,wymieszac z zielenina,przyprawic sola i pieprzem.Ugotowane i ostudzone karczochy,ulozyc na polmisku,ukladajac we wglebienie kazdego jaja.Jaja przygryc kremem ziolowym,spietrzajac.Podawac jako przystawke z pieczywem.

Tagi:

jajko jajka