Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Karkówka w marynacie z majeranku i czosn

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne mięso na wspaniały obiadek

Karkówka w marynacie z majeranku i czosn

Składniki:

Karkówka w marynacie z majeranku i czosn

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w marynacie z majeranku i czosn
Karkówkę kroimy na grubsze plastry. W misce przygotowujemy marynatę. Wrzucamy do niej sól, pieprz, majeranek i przecisnięty przez praskę czosnek oraz olej. Mieszamy. Powstałą marynatą nacieramy każdy plaster karkówki. Mięso wkładamy do pojemnika, zamykamy i zostawiamy w lodówce na dobę lub dwie. Tak zamarynowaną karkówkę można upiec w piekarniku, na patelni a najlepiej wychodzi przygotowana na grillu.