Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Książka Kucharska: Wszystkie sposoby na kaszę gryczaną

Kasza gryczana puszysta

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mało popularny a bardzo smaczny dodatek do wszelkich sosów i gulaszy lub... kwaśnego mleka.

Kasza gryczana puszysta

Składniki:

Kasza gryczana puszysta

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana puszysta
Kaszę przebrać, opłukać, osączyć. Masło rozpuścić w garnuszku. Wsypać kaszę i obsmażyć, tak aby wszystkie ziarenka pokryły się masłem. Wlać wrzącą wodę, zagotować, zmniejszyć gaz i gotować do czasu aż kasza wchłonie całą wodę.Posolić. wymieszac i gotowe! Smacznego!