SUPERPRZEPIS

Kiełbaski Nadziewane z Grilla

         
ocena: 5/5 głosów: 6
Kiełbaski  Nadziewane z Grilla Więcej zdjęć (4)

Kiełbasa z grila - tym razem nie z grillowaną bułką tylko z frytkami.

Składniki:

Kiełbaski Nadziewane z Grilla

 

  • 4 śląskie kiełbaski
  • 2 łyżki masła
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • przyprawy: sól / pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski Nadziewane z Grilla
► Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. ► W małej patelni teflonowej rozgrzać masło, wrzucić cebulę z czosnkiem i zeszklić, / wyjąć /, przyprawić pieprzem, solą, połączyć z musztardą i starannie wymieszać. ► Kiełbaski wzdłuż naciąć, naciętą stronę krótko przysmażyć żeby pod wpływem temperatury się otwarła, teraz szczelinę wypełnić przygotowaną cebulą. Piec na gorącym grillu, aż do wyraźnego zrumienienia. Kiełbaski z frytkami i surówką z czerwonych buraczków smakują wyśmienicie.
Kiełbaski  Nadziewane z Grilla
Naciętą stronę kiełbaski krótko przysmażyć żeby pod wpływem temperatury się otwarła i wypełnić przygotowaną cebulą.
Kiełbaski  Nadziewane z Grilla
Kiełbaski wzdłuż naciąć - żeby później szczelinę wypełnić przygotowaną cebulą.
Kiełbaski  Nadziewane z Grilla
Przygotować cztery śląskie kiełbaski - cebulę - czosnek i musztardę.

Tagi:

przyprawy