czarnulkax

czarnulkax

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Kiełbaski w cieście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne kiełbaski w cieście, idealne no obiadek.

Kiełbaski w cieście

Składniki:

Kiełbaski w cieście

 

  • 450g ciasta francuskiego
  • 8 kiełbasek cielęcych lub wieprzowych
  • 2 łyżeczki masła
  • 120g pasztetu
  • 2 łyżki musztardy
  • natka pietruszki
  • koperek

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w cieście
Kiełbaski usmażyć na maśle.
Ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty o boku 7,5 cm.
Każdy kwadrat posmarować pasztetem, a następnie musztardą.
Wzdłuż jednego z brzegów kwadratu położyć parówkę, ciasno owinąć ciastem i zlepić brzeg.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż ciasto się zrumieni.
Przed podaniem przybrać natką i koperkiem.

Tagi:

ciasto pasztet