agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Kisiel kawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny kisiel jako mały deserek.

Kisiel kawowy

Składniki:

Kisiel kawowy

 

  • 2 dag kawy naturalnej
  • 5 dag cukru pudru
  • ½ l mleka
  • 100 ml wody
  • 3 dag mąki

Sposób przygotowania:

Kisiel kawowy
Mieloną kawę zalać wrzątkiem, zaparzyć i przecedzić. Część mleka należy zagotować z utłuczoną wanilią, przecedzić. Resztę mleka mieszamy z mąką ziemniaczaną, kolejno po woli wlewać do gorącego mleka, cały czas mieszając zagotować połączyć z naparem i cukrem. Ciepły kisiel wlewamy do miseczek i czekamy , aż zastygnie.

Tagi:

kawa