halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Kluski nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kluski nadziewane dobrej jakości pasztetem drobiowym są smaczne , pożywne . Można podać na obiad jako samodzielne danie.

Kluski nadziewane

Składniki:

Kluski nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Kluski nadziewane
Ziemniaki obrać, ugotować. Następnie zmielić. Dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, wyrobić masę ziemniaczaną. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Brać małe porcje ciasta, formować placuszki, na środek położyć pasztet. Uformować okrągłe kluski.Zagotować 4 litry wody z dodatkiem 4 łyżek oleju , posolić do smaku .Włożyć porcję klusek .Gotować ok. 5 minut od wypłynięcia.Boczek pokroić w kosteczkę.Cebulę obrać, posiekać drobno. Na patelni usmażyć boczek wraz z cebulą.Polać kluski.