olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Kluski twarogowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne kluseczki z twarożkiem, nadają się idealnie jako obiad dla dzieci, są też mało pracochłonne i zawierają dużo białka

Kluski twarogowe

Składniki:

Kluski twarogowe

 

Sposób przygotowania:

Kluski twarogowe
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę o konsystencji ciasta na kluski kładzione. Następnie na wrzącą, osoloną wodę kłaść łyżką (zamaczać ją we wrzącej, osolonej wodzie- wtedy kluski nie będą się przyklejać) podłużne kluseczki. Ugotować, odcedzić, przelać ciepłą wodą i podawać np. z masłem, stopioną słoninką itp.

Tagi:

jajko jajka