Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kluski z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kluski z wątróbką smakują idealnie z rosołem.

Kluski z wątróbką

Składniki:

Kluski z wątróbką

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski z wątróbką
Do garnuszka włożyć bułkę, zalać wodą, odcisnąć. Wątróbkę umyć, oczyścić i wraz z bułką tartą przemleć przez maszynkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekana cebulkę i lekko zrumienić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wymieszać. Pod koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie przemieszać. Do garnka wlać wodę, osolić i zagotować, łyżką kłaść kluseczki do gotującej się wody. Gotować parę minut od wypłynięcia na wierzch.

Tagi:

jajko tarta jajka