szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Klasyczny tatar wg. Moni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

klasyczny tatar z polędwicy wołowej

Klasyczny tatar wg. Moni

Składniki:

Klasyczny tatar wg. Moni

 

 

Sposób przygotowania:

Klasyczny tatar wg. Moni
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć i zemleć w maszynce do mięsa dwukrotnie. Dodać sól i pieprz i dokładnie wymieszać. Uformować średniej wielkości klopsy. Cebule obrać i wraz z ogórkami i marynowanymi pieczarkami drobno posiekać. Na uformowane klopsiki nakładać łyżeczką utworzoną sałatkę. Ma każdym klopsie położyć po żółtku. Podawać ze świeżym pieczywem. Bardzo trudno było mi się przekonać do tatara, jednak odpowiednia polędwica, dobrze zmielona sprawia że ta potrawa jest genialna…choć niekoniecznie lubię żółtko na zimno w tej postaci, ale tak podaje tradycyjnie dla gości.

Tagi:

tatar mięso