motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Klops mięsny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczony w piekarniku klops z mięsa

Klops mięsny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klops mięsny

 

Sposób przygotowania:

Klops mięsny
Wszystkie przygotowane mięsa mielimy maszynką. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko. Następnie zarumienioną cebulkę na smalcu, posiekaną pietruszkę, vegetę oraz pieprz. Wyrabiamy, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Ser ścieramy na tarce i dodajemy do masy mięsnej. Wyrobione mięso dajemy do blaszki razem z liśćmi i zielem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 50 minut.
Klops mięsny
Mięsa mielimy maszynką i dodajemy jajko.
Klops mięsny
Do mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę, posiekaną pietruszkę i przyprawy
Klops mięsny
Do wyrobionego mięsa dodajemy starty ser
Klops mięsny
Wyrobione mięso dajemy do blaszki i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok 50 minut