iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Klopsiki nadziewane feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki pomysł na obiad ,smaczne :)

Klopsiki nadziewane feta

Składniki:

Klopsiki nadziewane feta

 

  • 1 szt feta,
  • 1/2 kg mięso mielone,
  • 1 szt bułka,
  • 1 szkl mleko,
  • 1 szt cebula,
  • 1 ząbek czosnek,
  • ziarenka smaku,
  • majeranek,
  • 2 łyżki mąka

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki nadziewane feta
Bułkę moczymy w mleku.Cebulę białą obieramy i siekamy . Czosnek wyciskamy . Do mięsa mielonego dajemy wyciśnięta bułkę posiekaną cebulę czosnek ,pieprz majeranek do smaku .Dodajemy jajko i przyprawę uniwersalną do smaku . Mieszamy dobrze wyrabiamy masę .Im lepiej wymieszamy tym bardziej kruche będą klopsiki Formujemy placuszki na środek dajemy dużą kostkę fety i zawijamy w kulkę . Obtaczamy w mące i smażymy na oleju . Podajemy do obiadu.

Tagi:

mięso