kruche Babeczki korpusowe

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis na 100 porcji babeczek

kruche Babeczki korpusowe

Składniki:

kruche Babeczki korpusowe

 

  • 250gram krem rusel bezowy
  • 272gramy pomada
  • 26gr. marmolada do wykończenia
  • 0,02 barwnik agarniczy

Sposób przygotowania:

kruche Babeczki korpusowe
Przystępując do produkcji korpusy połusz na blaszce w odstępach odległości 5 mm , na dno każdego z nich nasyp niewielką ilość marmolady. Następnie każdą babeczkę napełnij kremem za pomocą woreczka zakończoną gładkim zdobnikiem z dużym otworem. Foremki napełnić do wysokości brzegu. powierzchnie kremu wyrównaj (powinna być płaska). Wypełnione korpusy odstaw do chłodnego miejsca aby krem zastygł i stwardniał. Teraz podgrzej pomadkę do temperatury nie więcej niż 35 stopni. Pomadka powinna mieć konsystencję rzadką pół płynną. obciągnięte korpusy należy ponownie schładzać po czym należy wierzch ich udekorować kremem rusel.