Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Krupnik z suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna zupa z dodatkiem warzyw, kaszy oraz suszonych grzybów, idealna na obiad.

Krupnik z suszonymi grzybami

Składniki:

Krupnik z suszonymi grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z suszonymi grzybami
Skrzydałka myjemy, wkładamy do garnka. Wlewamy około 2,5 litra wody. Zagotowujemy. Do wywaru dodajemy suszone grzyby, wsypujemy kucharek. Gotujemy około 15 minut. Jarzyny obieramy, dodajemy do zupy. Wsypujemy kaszę jęczmienną. Całość gotujemy na niewielkim ogniu około 45 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.