Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Krupnik zabielany

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zmodyfikowany przepis z rodzinnego zeszytu.

Krupnik zabielany

Składniki:

Krupnik zabielany

 

  • ok.30 dag dowolnego mięsa
  • 2 duże łyżki kaszy mazurskiej
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • po kawałku selera i pora
  • 2 ziemniaki
  • 1-2 suszone grzybki
  • śmietana
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Krupnik zabielany
Mięso włożyć do zimnej wody, zagotować i odszumować. Włożyć opłukaną kaszę, gotować 15 min. Dodać starkowane warzywa, pokrojonego pora, ziemniaki i grzyby.Gotować do miękkości. Zabielić śmietaną i wsypać drobno pokrojoną natkę. SMACZNEGO!