iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Krem z białych szparagów z grillowaną kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Dla wielbicieli zup kremów. Do kremu użyłam mrożonych białych szparagów, ale w sezonie można użyć świeże. Zupka aksamitna, delikatna wykończona plasterkami grillowanej kiełbasy i prażona cebulką.

Krem z białych szparagów z grillowaną kiełbasą

Składniki:

Krem z białych szparagów z grillowaną kiełbasą

 

 

 

  • 2 litry bulionu warzywnego

 

 

 

  • 30 dag kiełbasy zwyczajnej

 

  • 3 łyżki prażonej cebuli

Sposób przygotowania:

Krem z białych szparagów z grillowaną kiełbasą
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Szparagi obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do 1 litra bulionu dajemy ziemniaki i szparagi - gotujemy do miękkości.

Dolewamy resztę bulionu i miksujemy na krem. Solimy do smaku. Wlewamy śmietanę 30 % zagotowujemy. Kiełbasę kroimy w plasterki podsmażamy na suchej patelni.

Kiełbaskę układamy na zupie posypujemy prażona cebulą.