mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Krem jajeczny.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem podbił serce mojej mamy, jest naprawdę bardzo dobry.

Krem jajeczny.

Składniki:

Krem jajeczny.

 

  • 1 l czystej wódki 40%
  • 10 żółtek z dużych jajek
  • 25 dag masła
  • 2 pełne szklanki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Krem jajeczny.
Miękkie masło rozcieramy z cukrem pudrem na jednolita masę.Cały czas ucierając dodajemy po jednym żółtku i wolno wlewamy wódkę.Ucieramy tak długo, aż krem uzyska jednolitą puszystą konsystencję.Przelewamy do karafki lub butelki z szeroką szyjką i szczelnym korkiem aby powietrze nie dostawało się do środka.Odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 10-15 dni.Przy podawaniu można posypać kawą rozpuszczalną lub startą gorzką czekoladą.

Tagi:

jajko jajka