Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Krem jogurtowy z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny krem jogurtowy z owocami

Krem jogurtowy z owocami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krem jogurtowy z owocami

 

  • 2 żółtka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 2 laski wanilii
  • 1 łyżka żelatyny
  • 45 dkg jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka dowolnych owoców
  • 6 sztuk biszkopty lub herbatniki

Sposób przygotowania:

Krem jogurtowy z owocami
Świeże owoce opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.Jeśli chcemy użyć owoców z puszki ,to osączyć z zalewy. Żelatynę rozpuścić w ćwierć szklanki gorącej wody.Żółtka utrzeć z (wcześniej jajka sparzyć wrzątkiem) cukrami i ziarenkami z wanilii. Do utartej masy żółtkowej dodać jogurt, żelatynę i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. 5 minut, aby krem trochę stężał. Do 4 pucharków podzielić owoce, zostawiając kilka kawałków do dekoracji. Krem wyjąć i krótko spienić mikserem na najwyższych obrotach. Na owoce podzielić krem , położyć jeszcze po kilka kawałków owoców i posypać pokruszonymi ciastkami. Wstawić do lodówki na około godzinę czasu.
Krem jogurtowy z owocami

Tagi:

biszkopt