pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Krewetkowe serca

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

stworzone na romantyczną kolację

Krewetkowe serca Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krewetkowe serca

 

  • 14 sztuk krewetki królewskie,
  • przyprawa do ryb,
  • 30 ml żubrówka,
  • gomasio,
  • pieprz kolorowy,
  • chili,
  • bagietka,
  • 2 łyżka oliwa extra vergin

 

Sposób przygotowania:

Krewetkowe serca
Krewetki (jeśli używamy rozmrożonych wcześniej je osuszamy papierowym ręcznikiem) posypujemy przyprawą do ryb, gomasio, odrobiną chili i pieprzu kolorowego i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Smażymy ok. 5 minut i przewracamy. Dolewamy żubrówkę (wraz z trawą żubrową) i smażymy kolejne 5 minut. Wyjmujemy i układamy na plasterkach bagietki formując serca. Na każde serduszko dodajemy ulubione masło smakowe (ja użyłem masła zrobionego wg przepisu "Masło waniliowo-śmietanowe z nutą chili") i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Trzymamy tam dosłownie parę minut, aż masło się roztopi. Podawać ciepłe.
Krewetkowe serca
Przygotowanie krewetek
Krewetkowe serca
Uformowanie krewetek
Krewetkowe serca
Przed pieczeniem
Krewetkowe serca
Propozycja podania