Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Krokiety orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krokiety podawać do czystych zup.

Krokiety orzechowe

Składniki:

Krokiety orzechowe

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety orzechowe
Ziemniaki obrać, ugotować i razem z orzechami zemleć
w maszynce. Cebulę obrać i razem z pietruszką drobno posiekać, przesmażyć na maśle z łyżką bułki tartej. Do zmielonych ziemniaków dodać cebulę, całe jajka, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować wałeczki, obtoczyć
w jajku rozkłóconym a po tym w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu.

Tagi:

tarta krokiety