BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Te krokiety sa u nas obowiązkowo na każdej Wigilii. Wszyscy je uwiebiamy. Latem zbieramy i suszymy grzyby by w świeta móc cieszyć się ich smakiem i aromatem. pyszne.

Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami

Składniki:

Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami

 

 

  • Farsz:
  • 50 dag kiszonej kapusty z marchewką
  • garść suszonych ,leśnych grzybów
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy , odstawić ciasto na poł godziny i nastęonie smazyccienkie nalesniki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Dodajemy odciśniętą kapustę(jeśli jest bardzo kwasna należy przelać ją wodą i odcisnąć ) i chwilę podsmażamy, następnie dodajemy suszone grzyby, Podlewamy wszystko odrobiną wody i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut, często mieszając i w razie potrzeby dodając jeszcze odrobinę wody. Farsz doprawiamy solą i pieprzem . Studzimy. Ostudzony farsz drobno siekamy nożem lub za pomocą elektrycznego rozdrabniacza. Na każdy naleśnik nakładamy po łyżce farszu, zawijając go w krokiet. Panierujemy w jajku i bułce i smażymy na rumiano.Smacznego.