Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem
Naleśniki – Do garnka wsypać mąkę, wbić jajka, dodać wodę i mleko, szczyptę soli, 3 łyżki oleju. Za pomocą miksera wymieszać na jednolitą masę. Odstawić na 20 minut aby mąką się rozkleiła. W tym czasie – Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażyć na oleju, dodajemy mięso mielone. Za pomocą drewnianej łopatki w trakcie smażenia rozdrabniamy mięso. Osolić i opieprzyć do smaku, dodać zioła. Smażymy. Z naszego ciasta smażymy cienkie, duże naleśniki. Na gotowego naleśnika, kładziemy na środku farsz mięsny i zawijamy w kieszonkę (prawy i lewy bok do środka, od dołu do góry zrolować). Na jednym talerzu rozbełtać jajka, na drugim nasypać bułkę tartą. „Kieszonki” obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Podsmażyć do zarumienienia. Można podawać do ziemniaków, z ketchupem czy surówką z kiszonej kapusty.