darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Krokiety z pasztetcików DROP

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wędliny zmiel w maszynce. Przełóż do miski. ...

Krokiety z pasztetcików DROP

Składniki:

Krokiety z pasztetcików DROP

 

  • 4 paszteciki DROP
  • 15-20 dag mieszanych wędlin
  • duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki mleka
  • czerstwa kajzerka
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Krokiety z pasztetcików DROP
Wędliny zmiel w maszynce. Przełóż do miski. Cebulkę posiekaj i zeszklij na maśle, dodaj przecier pomidorowy, pazteciki DROP i duś kilka minut.Dodaj namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz 1 jajko, przypraw do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie wymieszaj. Z masy formuj niewielkie podłużne krokiety.Panieruj je w rozmąconym jajku i tartej bułce,smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z makaronem, polane gotowym sosem grzybowym.Smacznego