glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Kuchnia holenderska: Slavinken

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne snacki mięsne niezwykle popularne w Holandii. Przepis bardzo zbliżony wg produktów dostępnych w Polsce:)

Kuchnia holenderska: Slavinken

Składniki:

Kuchnia holenderska: Slavinken

 

Sposób przygotowania:

Kuchnia holenderska: Slavinken
Do miski wkładamy mięso wieprzowe, mięso wołowe, żółtka, bułkę tartą, musztardę, sos sojowy, sos worcestershire, pieprz i gałkę muszkatołową. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Z mieszaniny wyrabiamy krótkie kiełbaski, które owijamy plastrami boczku (najlepiej spiąć wykałaczkami). Na patelni rozpuszczamy masło lub margarynę, kładziemy nasze owinięte w boczek kiełbaski i smażymy na wolnym ogniu z każdej strony ok 2-3minut. Następnie wlewamy 1 szkankę wody i dusimy ok 15 minut. W Holandii wyśmienite do frytek, surówki i majonezu :)

Tagi:

mięso sosy tarta