Kulki a la rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetnie wyglądają i smakują do kawy.

Kulki a la rafaello

Składniki:

Kulki a la rafaello

 

  • 1 kostka margaryny lub masła
  • 1/2 szklanka cukru
  • żółtko
  • 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki spirytusu
  • 3 duże opakowanie ciastek petitków
  • 100 g wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Kulki a la rafaello
Margarynę lub masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtko oraz pozostełe składniki oraz kakao i spirytus. Ciastka drobno kruszymy i dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe kuleczki i obtaczamy je w wiorkach kokosowych. Gotowe kuleczki przechowujemy w lodówce.

Tagi:

ciastka