jozefinacz

jozefinacz

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Kulki kokosowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo słodkie kulki kokosowe.

Kulki kokosowe 2

Składniki:

Kulki kokosowe 2

 

  • mleko skondensowane 400 ml
  • wiórki kokosowe 230 g
  • masło 30 g
  • wiórki kokosowe do obsypania

 

Sposób przygotowania:

Kulki kokosowe 2
Masło o mleko skondensowane należy umieścić w garnku. Pod rondelkiem powinien się palić mały ogień. Rondelek z wkładem podgrzewać, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Pod rondelkiem zgasić ogień, wrzucić do niego wiórki i całość dobrze wymieszać. Uszykować papier do pieczenia. Z masy należy formować kulki, obtoczyć je w pozostałych wiórkach i położyć na papierze do pieczenia. Gotowe, ostudzone kulki przenieść do lodówki na około 1,5 godziny