nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Kurczak z frytkami i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pomysł na szybki obiad i urozmaicenie.

Kurczak z frytkami i warzywami

Składniki:

Kurczak z frytkami i warzywami

 

  • 2 porcje:
  • 2 filety z kurczaka
  • 30-40 dag frytek mrożonych do piekarnika
  • 1/3 małej kapusty pekińskiej
  • 1 nieduży ogórek
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 pomidor
  • 4 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Kurczak z frytkami i warzywami
1. Frytki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
2. Kapustę pekińską szatkujemy, wrzucamy do miski. Ogórka paprykę i pomidora myjemy, a następnie kroimy w niezbyt dużą kostkę i mieszamy z kapustą pekińską.
Z majonezu i keczupu przygotowujemy sos, który mieszamy z przygotowanymi warzywami.
3. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i obtaczamy w przyprawie. Smażymy na złoty kolor.
4. Ogórka konserowego kroimy w plastry i układamy dookoła talerza. Na środku nakładamy porcję frytek, na nich układamy kawałki usmażonego kurczaka, a następnie warzywa z sosem.