SUPERPRZEPIS

Kurczak z pastą korma

  • Koper
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Kurczak z pastą korma Więcej zdjęć (3)

Niezwykle aromatyczna propozycja obiadowa...

Składniki:

Kurczak z pastą korma

 

  • Pierś z kurczaka
  • 2 marchewki
  • Cebula
  • ½ szklanki mrożonego groszku
  • 70g łagodnej pasty korma
  • 200ml śmietanki kremówki
  • Olej

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z pastą korma
Kurczaka myjemy i kroimy na kawałki (paski). Wrzucamy na patelnię, dodajemy obrane marchewki przekrojone na pół i obieraczką do warzyw pokrojone w cienkie plastry, cebulę pokrojoną w pióra i mrożony groszek, który wcześniej wrzucamy na sitko i przelewamy wrzątkiem. Wlewamy odrobinę oleju i smażymy mieszając, aż cebula się zeszkli, a mięso będzie z wierzchu ścięte. Dodajemy wtedy pastę i ok 3 łyżek wody, mieszamy, żeby pasta pokryła wszystkie składniki. Smażymy przez 10-15 minut na niewielkim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wlewamy śmietankę (30%), mieszamy smażymy jeszcze dosłownie chwilkę i podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.
Kurczak z pastą korma
Wszystkie składniki mieszamy i podsmażamy na odrobinie oleju
Kurczak z pastą korma
Dodajemy pastę i trochę wody, smażymy i na końcu dolewamy śmietankę