superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Kurczak paprykowo - miodowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Świetnie smakują z frytkami i surówką

Kurczak paprykowo - miodowy

Składniki:

Kurczak paprykowo - miodowy

 

  • 1 kg udka kurczaka,
  • 2 szt papryka,
  • papryka słodka mielona Prymat,
  • sól ziołowa Prymat,
  • Przyprawa do kurczaka - ziołowa,
  • miód prawdziwy,
  • olej roślinny

 

Sposób przygotowania:

Kurczak paprykowo - miodowy
Udka na dwie godziny przed pieczeniem marynujemy . Nacieramy przyprawami oraz miodem z odrobiną oleju. Wkładamy do woreczka do zapiekania. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do udek. Po czasie mięso z papryką zapiekamy w 180 C aż będzie miało złoty kolor.