Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Kurczak pieczony, zamarynowany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczny kurczak pieczony, który marynujemy dzień wcześniej

Kurczak pieczony, zamarynowany

Składniki:

Kurczak pieczony, zamarynowany

 

Sposób przygotowania:

Kurczak pieczony, zamarynowany
Udka porcjujemy - osobno biodra osobno nogi. Do oleju wgniatamy obrany czosnek, dodajemy po 2 ziela i liścia laurowe, sól oraz pieprz, po pół lyzeczki slodkiej i ostrej papryki. Składniki dokladnie mieszamy, zalewamy nimi kurczaka i marynujemy całą noc. Następnego dnia przekładamy do brytfanki, dodajemy margaryne i pół szklanki wody. Mięso obficie posypujemy przyprawa do kurczaka - pieczemy 80 minut,