dobry

dobry

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 12]

Kurczak po bułgarsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Paprykę pokroić w drobną kostkę , jogurt zmiksować z sokiem z cytryny czosnkiem solą i pieprzem

Kurczak po bułgarsku

Składniki:

Kurczak po bułgarsku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po bułgarsku
Paprykę pokroić w drobną kostkę , jogurt zmiksować z sokiem z cytryny czosnkiem solą i pieprzem (sól, pieprz według uznania) dodać paprykę włożyć udka marynować całą noc lub dłużej.

Udka wyjąć z marynaty usmażyć na maśle . Marynatę połączyć z natką pietruszki zalać usmażone mięso dusić 5-10 minut w szczelnym naczyniu.



Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa