LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kurczę pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Proste i tanie danie na każdą okazję.

Kurczę pieczone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczę pieczone

 

  • ćwiartki kurczaka 2
  • sól
  • majeranek
  • czosnek granulowany

 

Sposób przygotowania:

Kurczę pieczone
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Posypać solą ze wszystkich stron, odstawić na noc do lodówki. Rano porcje kurczaka oprószyć czosnkiem granulowanym i majerankiem. Odstawić co najmniej na godzinę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę, przykryć i piec pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Smakuje na gorąco i na zimno.
Kurczę pieczone
Posypanie solą umytych i osuszonych porcji kurczaka.
Kurczę pieczone
Oprószenie udek kurczaka czosnkiem i majerankiem.