goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kurki marynowane 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kurki idealnie nadają się do zielonych świeżych sałatek

Kurki marynowane 4

Składniki:

Kurki marynowane 4

 

 

Sposób przygotowania:

Kurki marynowane 4
Kurki oczyszczamy i myjemy. Obgotowujemy w wodzie (około 10 min) z łyżeczką soli. W osobnym garnku przygotowujemy zalewę. Dodę zagotowujemy z octem, solą, cukrem i przyprawami. Dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę. Zalewę gotujemy ok 10 minut W tym czasie obgotowane kurki układamy w słoików, do 2/3 wysokości. Zalewamy gorącą zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy słoiki 15 min

Tagi:

kurki grzyby