AmbasadorSmakow

AmbasadorSmakow

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Kurki w sosie śmietankowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niezwykle prosta potrawa z kurek świeżych bądź mrożonych, Idealna jako dodatek do chleba, ziemniaków lub makaronów.

Kurki w sosie śmietankowym

Składniki:

Kurki w sosie śmietankowym

 

  • 40 dag kurek mrożonych (Malpol)
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki masła
  • 25 ml śmietany 12%

Sposób przygotowania:

Kurki w sosie śmietankowym
1. Cebulę kroimy w plasterki i trzymamy na patelni aż się zeszkli. 2. Dodajemy kurki pokrojone na większe kawałki 3. Koperek drobno kroimy. 4. Połowę koperku dodajemy do kurek. 5. Dusić odkryte ok. 25 minut na średnim ogniu, aż do momentuodparowania sosu 6. Zdejmujemy z ognia, dodajemy sól, pieprz, śmietanę, resztękoperku w ilościach według uznania 7.podgrzewamy i podajemy jako dodatek do makaronów,ziemniaków lub chleba .