tamagochi75

tamagochi75

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

kwasna kapusta do klusek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

fantastyczny dodatek do wszystkich rodzajów klusek a nawet jako farsz do pierogów.

kwasna kapusta do klusek

Składniki:

kwasna kapusta do klusek

 

  • 50-100 gram boczku
  • 1 cebula
  • 3-5 parówek berlinek (niekoniecznie)
  • 250 g pieczarek
  • 0,5-1 słoik kapusty kiszonej
  • 1 papryczka chilli
  • ziele angielskie,maggi w płynie,sol,pieprz

Sposób przygotowania:

kwasna kapusta do klusek
Boczek podsmażyć z cebulka(i parówkami).dodac pokrojone w kostkę pieczarki,chilli i kapustę kiszona,przyprawić i dusić pod przykryciem do miękkości.ja dodaje czasem ziaren łuskanego słonecznika.zapraszam do spróbowania

Tagi:

kapusta