czarna landryna

czarna landryna

Kucharz
[Przepisów: 2]

Hot dog z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na domowe hot dogi

Hot dog z kapustą pekińską

Składniki:

Hot dog z kapustą pekińską

 

  • 1 bułka typu hot dog
  • 1 parówka
  • 1-2 liście kapusty pekińskiej
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól

Sposób przygotowania:

Hot dog z kapustą pekińską
Najpierw z parówki zdejmujemy osłonkę. Liście kapusty opłukujemy i drobno siekamy. Potem naszą kapustę lekko solimy i skrapiamy sokiem z cytryny do smaku. Następnie bułkę nacinamy wzdłuż i wkładamy do niej parówkę i zapiekamy 8 minut na ruszcie w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.C. Po wyjęciu bułki z piekarnika polewamy parówkę ketchupem i nakładamy kapustę.