musicofthesun

musicofthesun

Starszy Kucharz
[Przepisów: 18]

Hetman

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciasto przekładane, dla miłośników słodkości.

Hetman

Składniki:

Hetman

 

  • Ciasto na spód i wierzch
  • Są to składniki na 1 placek:
  • 30 dag mąki
  • 15 dag cukru
  • 2 łyżki ciepłego miodu
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 jajko
  • 15 dag margaryny

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Hetman
Pieczemy 2 placki jeden na spód i jeden na wierzch łącząc wszystkie składniki. Pieczemy następnie biszkopt również łącząc składniki. Odlać pół mleka do rozdrobnienia mąki, resztę zagotować z cukrem i waniliowym cukrem, dodać rozrobioną w mleku mąkę i zagotować. Po zgęstnieniu zdjąć z ognia i dodać margarynę, mieszać aż się rozpuści, nie gotować. Gorący krem kładziemy na placek na spód, na to biszkopt, znowu krem i placek, a na wierzch polewa. Cukier, masło i śmietanę zagotować i wystudzić. Dodać kakao i wymieszać.