Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Herbatnikowy kaszak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetny w smaku i sprawdzony przepis wart wypróbowania

Herbatnikowy kaszak

Składniki:

Herbatnikowy kaszak

 

  • w zależności od wielkości foremki.
  • kilka paczek herbatników (tak by starczyło na wyłożenie dna i góry ciasta)
  • 10-15 łyżek kaszy manny (ugotowanej na bardzo gęsto na mleku
  • cukier (dodajemy do kaszy)razem z cukrem waniliowym
  • 2 czekolady
  • 3-4 łyżki masła
  • 2 łyżki mleka

 

Sposób przygotowania:

Herbatnikowy kaszak
dno foremki wykładamy herbatnikami na którą wylewamy gęstą kaszę i przykrywamy herbatnikami czekolady rozpuszczamy z masłem i mlekiem na jednolitą masę i wylewamy na wierzch ciasta zostawiamy by stężało na 1 godzinkę tak by masa ostygła