Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Indyjskie chlebki naan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Indyjskie chlebki naan przypominają w smaku tureckie pity. Dodatek ziół podbija ich smak. Doskonałe do mięs i ryb.

Indyjskie chlebki naan

Składniki:

Indyjskie chlebki naan

chlebki naan

 

Sposób przygotowania:

Indyjskie chlebki naan
Przygotowanie: Suche składniki przesiać i połączyć. Masło stopić i dodać połowę do mąki. Roztrzepać jajko i dodać z ziołami do reszty składników mieszając drewnianą łyżką. Cały czas mieszając stopniowo dodawać mleko.

Następnie wyrobić ciasto rękoma i podzielić na 8 porcji. Każdą część rozwałkować, tak by powstał 10-15 cm placek. Wszystkie placki ułożyć na blasze wyłożonej papierem i posmarować masłem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na około 10 minut. Gotowe placki powinny być zrumienione.