Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Indyk nadziewany mięsem i warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3941

Indyka posolić i natrzeć pieprzem. Warzywa obrać i bardzo starannie umyć. Mięso oraz

Indyk nadziewany mięsem i warzywami

Składniki:

Indyk nadziewany mięsem i warzywami

 

  • cały indyk

 

  • 25 dag wołowiny

 

 

  • 2 średnie marchewki

 

  • 2 małe pietruszki

 

  • 2 łodygi selera naciowego

 

 

 

 

  • 2 małe cebule

 

 

 

  • 3 plastry wędzonej szynki

 

  • masło do wysmarowania formy

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk nadziewany mięsem i warzywami
Indyka posolić i natrzeć pieprzem. Warzywa obrać i bardzo starannie umyć. Mięso oraz warzywa po solić. Indyka wypełnić wszystkimi składnikami (w całości) i osuszyć, ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, obłożyć kawałkami masła i piec, co jakiś czas polewając powstałym sosem. Po upieczeniu usunąć nitkę, którą zaszyty był indyk, wyjąć nadzienie i ułożyć na półmisku wokół indyka. Podawać z borówkami lub owocami z kompotu. 100g - 70 kcal.