Indyk w maladze

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

fajne....

Indyk w maladze

Składniki:

Indyk w maladze

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk w maladze
Wywar schłodzić, usunąć „oka” tłuszczu. Zagotować wywar z ubitymi na sztywną pianę białkami, gotować 5 minut, przecedzić wywar przez gęste sito. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody. Rozpuścić w gorącym wywarze. Wlać malagę, doprawić solą, pieprzem i zagotować. Indyka pokroić na plastry. Dno półmiska zalać cienką warstwą galarety i zastudzić. Ułożyć plastry mięsa, przybrać brzoskwiniami pokrojonymi na plasterki, wiśniami i winogronami, zalać dwukrotnie krzepnącą galaretą, za każdym razem odstawiając do zastudzenia.