ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Indyk z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Indyk z jabłkami pycha!!!!!!

Indyk z jabłkami

Składniki:

Indyk z jabłkami

 

  • 4 sznycle z indyka po (15 dag)
  • 4 jabłka
  • łyżka soku cytrynowego
  • łyżka posiekanych listków tymianku
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • 250 ml soku jabłkowego
  • 250 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • łyżeczka musztardy

Sposób przygotowania:

Indyk z jabłkami
Jabłka umyć, przekroić na potówki, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki, skropić sokiem z cytryny. Sznycle z indyka posolić i oprószyć pieprzem, smażyć z każdej strony na maśle po 3-4 min. Wyjąć, zawinąć w folię aluminiową. Jabłka i tymianek włożyć do tłuszczu ze smażenia mięsa, smażyć 2 min. Wlać bulion i sok jabłkowy, zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do sosu, wymieszać, zagotować. Doprawić musztardą, solą, pieprzem i śmietaną. Sznycle rozwinąć z folii, włożyć do sosu, krótko razem podgrzać.