beata sz

beata sz

Kuchcik
[Przepisów: 2]

JABŁKA W GALARETCE

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

TO JEST PYYYSZNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JABŁKA W GALARETCE

Składniki:

JABŁKA W GALARETCE

 

  • 4 JABŁKA
  • 10 DAG CUKRU KRÓLEWSKIEGO
  • 0,5 L WODY
  • 1 ŁYŻKA OLEJKU RUMOWEGO
  • SOK Z CYTRYNY
  • 2 ŻELATYNY
  • 2 ŁYŻKI MARMOLADY

Sposób przygotowania:

JABŁKA W GALARETCE
Obrane jabłka podzielić na połówki, wydrążyć szypułki i wrzucić na wrzący syrop i ugotować do miękkości. Wyjąć i ostudzić. Wydrążenia napełnić marmoladą. przygotować galaretkę:- do gorącego pozostałego z gotowania z jabłek syropu dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę, przyprawić do smaku kwaskiem cytrynowym i olejkiem rumowym. Ostudzić . Polać krzepnącą galaretką ułożone w salaterce jabłka wypełnione marmoladą.