Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Jajecznica z pomidorem, bazylią i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wariacja na temat sławnej włoskiej sałatki caprese, którą połączyłam z polską tradycyjną jajecznicą.

Jajecznica z pomidorem, bazylią i mozzarellą

Składniki:

Jajecznica z pomidorem, bazylią i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z pomidorem, bazylią i mozzarellą
Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle. Lekko solimy. Pomidora parzymy i obieramy ze skórki, jeżeli używamy koktajlowych tylko myjemy. Pomidory wrzucamy do cebuli podsmażamy około 1 - 2 minut. Wbijamy jajka. Dodajemy odcedzone kulki mozzarelli. Mieszamy do ścięcia jajek. Wykładamy na talerz, ozdabiamy bazylią.