jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Jajecznica kwietniowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czas na potrawy z dużą ilością młodych ziół dziko rosnących i uprawianych w ogrodzie. Na początek jajecznica.

Jajecznica kwietniowa.

Składniki:

Jajecznica kwietniowa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica kwietniowa.
Zioła czyścimy, odcinamy grube i twarde łodyżki, Myjemy i osuszamy. Wybijamy jaja do miski, dodajemy śmietankę, posiekane zioła - mieszamy masę. Doprawiamy ją solą i pieprzem. Smaż masę jajeczną na rozgrzanym na patelni maśle. Stopień przesmażenia zależy od upodobań. Przed podaniem można posypać startym serem