Jajka faszerowane po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

polecam;-)

Jajka faszerowane po polsku

Składniki:

Jajka faszerowane po polsku

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane po polsku
Ugotowane jajka ostudzić, przekroić ostrym nożem wzdłuż na połówki razem ze skorupką. Uważać, by jak najmniej uszkodzić skorupkę. Łyżeczką wyjąć białka razem z żółtkami ze skorupek i drobno posiekać. Skorupki zachować. Do białek i żółtek dodać śmietanę, szczypiorek doprawić farsz solą oraz pieprzem i przesmażyć na jednej łyżce masła. Farszem napełnić skorupki, wyrównać powierzchnię i posypać bułką tartą. Kłaść jajka farszem do dołu na rozgrzane masło i smażyć, aż się zrumienią.

Tagi:

jajko tarta jajka