basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Jajka faszerowane pastą z łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest to znakomita przekąska, nadająca się na przyjęcia.

Jajka faszerowane pastą z łososia Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z łososia

 

  • łosoś wędzony 2 płaty
  • jajka ugotowane na twardo 10 szt
  • majonez 2 łyżki
  • chrzan 1 łyżka
  • pieprz mielony 2 szczypty
  • pieprz ziołowy 1 szczypta
  • szczypior 1 pęczek

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z łososia
Łosoś kroję w małą kostkę.Jajka ugotowane na twardo przepoławiam,wyjmuję żółtka.Żółtka, szczypior, kroję drobno.Łosoś pokrojony,żółtka łącze, dodaję majonez,chrzan,przyprawy według uznania,mieszam.Połówki jajek wypełniam pastą, posypuję pokrojonym szczypiorkiem. Życzę smacznego.
Jajka faszerowane pastą z łososia
składniki nadzienia