Jajka łososiowe na przystawkę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka ugotować na twardo (min. 10 minut od momentu wrzenia). Jajka obrać ze skorupek i przekroić na pół. Łososia pokroić na małe c

Jajka łososiowe na przystawkę

Składniki:

Jajka łososiowe na przystawkę

 

  • 6 jaj
  • 2 łyżki majonezu
  • 150 g łososia wędzonego (może być sałatkowy)
  • kilka gałązek koperku
  • listki natki lub innego dekoracyjnego zioła do przybrania
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka łososiowe na przystawkę
Jajka ugotować na twardo (min. 10 minut od momentu wrzenia). Jajka obrać ze skorupek i przekroić na pół. Łososia pokroić na małe cząsteczki. Koperek pokroić drobno. Wyjąć żółtka do miseczki, wymieszać z 2 łyżkami majonezu, szczyptą pieprzu i pokrojonym łososiem. Łódeczki napełniać farszem i układać na półmisku. Udekorować listkiem natki.

Tagi:

zioła